PALVELUMME


Mittarinvaihdot ja asennukset

Vesihuoltolaitoksella henkilöstön työpäivät täyttyvät vedenjakelun varmistamisen ja erilaisten viranomaismääräysten ja velvoitteiden ohjaamina. Nyky-yhteiskunta ei kestä pitkiä katkoksia vedenjakelussa ja siksi on tärkeää, että henkilöstö on aina valmiina toimimaan. Tästä kiireisestä arjesta tietämättömät vesimittarit raksuttavat kentällä omaa tahtiaan kulutuslukemaa laskutuksen taustaksi. Vesimittarit eivät kuitenkaan ole ikuisia ja niiden mittaustarkkuuteen ja elinikään vaikuttaa moni asia epäpuhtauksista pariston kestoon. Toisin sanoen ne on syytä vaihtaa suunnitelluin aikavälein uusiin.

Vaan missä välissä ne ehtii vaihtamaan ja kuka ne vaihtaa?

Me. VMH Kalibro on erikoistunut nimenomaan mittarivaihtoprojekteihin. Tyypillisesti toimeksiantona on tietty alue ja vaihtotyö suoritetaan siellä selkeästi alkavana ja päättyvänä projektina. Kokemusta on jo 40 000 mittarin vaihdosta koko Suomen alueella ja lisää kertyy koko ajan. Vesihuoltolaitokselle ei koidu tästä palvelusta muuta vaivaa, kuin antaa mittarit ja osoittaa alue. Tiedottamiset ym. voimme hoitaa puolestanne.
Tarkastukset ja kalibroinnit

Vesihuolto- teollisuus- ja energialaitoksilla on käytössä paljon vettä mittaavia virtausmittareita. Kaikissa tapauksissa mittaustarkkuudella on merkitystä.

Veden- ja energian jakelussa on toimitusehdoissa yleensä maininta suurimmista sallituista mittausvirheistä. Miten voi tietää, ettei mittausvirhettä ole liikaa? Meillä on Kempeleessä laboratorio, joka on vuosien saatossa tarkastanut yhteensä 200 000 vesi- ja kaukolämpömittaria. Laboratorio tarkoittaa sitä, että tarkastaminen on tehokasta sarjatyötä ja edullista. Iso joukko Suomen vesihuolto- ja energialaitoksia hyödyntää tätä palvelua. Tarkastamisen tulos on selkeä mittausvirhe prosentteina eli vesimittareiden kohdalla vesimäärästä ja energiamittareiden kohdalla energiamäärästä.

Käsiemme läpi on kulkenut vuosien saatossa mekaanisia, magneettiseen induktioon perustuvia, ultraääni, vortex, massavirtaus, paine-ero ja turbiinien eri variaatiot. Eli tänne vain tutkittavaksi, jos mittaus askarruttaa.

Mikäli veden virtausmittaus on oikein lähellä sydäntä, voi sellainen kiinnostaa, että VMH Kalibro Oy on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima kalibrointilaboratorio K046, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Akkreditoitu kalibrointi on paikallaan, jos käytätte virtausmittaria omassa toiminnassanne referenssinä tai sen mittausepävarmuus täytyy muusta syystä olla hyvin tunnettu.  Laboratoriomme pätevyysalue löytyy täältä: K046

Mittaustekniikassa jäljitettävyys on avainsana. Meidän suorittamat tarkastukset ja kalibroinnit ovat nimenomaan jäljitettävissä kansainväliseen mittanormaaliin.

Tässä vielä teknistä erittelyä:

  • Mittarikoot DN200 asti
  • Kylmä (alle 30°C) tai lämmin vesi (+50°C)
  • Virtausnopeus 0.006 m³/h - 250m³/h

Mittarit ja tarvikkeet

Vesi- ja kaukolämpömittareiden vaihtamiseen tarvitaan erilaisia tarvikkeita. Niitä meillä löytyy kattavasti omasta takaa. On kumi, teflon ja HDPE tiivisteitä vesimittariliittimiin ja laippoihin. Sinetöintitarvikkeilla saat asennuksen viimeisteltyä. Jos uusi vesimittari sattuu olemaan lyhyempi kuin vanha, niin siihen löytyy jatkokappale takaiskulla ja ilman.

Kaukolämpömittareiden asennuksessa tarvitaan usein mahdollisuus asentaa uusi pienempi kierrepäinen mittari vanhan laippaliityntäisen tilalle. Tähän tarvittavat muunnososat eli laippasarjat löytyy meiltä. Tilaa tuotekuvastomme sivun alhaalla tai suoraan verkkokaupasta. Tilaa esite

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi, niin toimitamme valitsemasi esitteet sinulle mahdollisimman pian. Pyydä tarjous

Voit pyytää tarjouksen alla olevalla lomakkeella tai olemalla meihin suoraan yhteydessä.